Žehnání techniky 4. 5. 2013

05.05.2013 14:24

V sobotu 4. května 2013 měli hrušečtí hasiči svůj slavnostní den. Po několika letech se totiž podařilo zakoupit z rozpočtu obce zásahové vozidlo. Při příležitosti svátku patrona hasičů sv. Floriána bylo zorganizováno slavnostní dopoledne, během něhož bylo vozidlo představeno veřejnosti a čestným hostům.

 

V 10.00 hodin se v místní kapli konala mše svatá, která byla věnována hasičům a jejich patronovi sv. Floriánovi. Mši sloužil R.D.Pavel Novotný O.Praem., který vykonává duchovní a pastorační službu pro členy Moravské hasičské jednoty.

 

Poté se všichni hosté a obyvatelé Hrušek přesunuli na prostranství „Pod lipami“. Zde byl již připraven DAF a žehnání vozidla provedl R.D. Pavel Novotný O.Praem. Součástí tohoto slavnostního aktu bylo představení oddílu mladých hasičů, kteří žehnání přihlíželi. Krátké zdravice a poděkování přednesl starosta místních hasičů Miloš Křivinka, prezident Moravské hasičské jednoty Zdeněk Milan a starosta obce Jan Kauf. V závěru předal starosta hasičů z Obřan místnímu starostovi sboru pamětní medaili za dlouhodobou spolupráci mezi oběma sbory. Přítomni byli také zástupci hasičů z Křenovic, Slavkova, Nitkovic, Zbýšova a Zastávky, členové místního zastupitelstva, sponzoři, zástupci spolupracujících organizací a všichni, kteří místní hasiče podporují a akcí se pravidelně zúčastňují.

 

Na hasičce byla připravena výstava fotografií z cesty do Holandska (pro vozidlo vyjela skupina 6 hasičů 2. 10. 2012). Zájemci si také mohli prohlédnout výstavu hasičské výzbroje a výstroje a zázemí hasičky. Byly zde také promítány fotografie z různých akcí sboru za poslední dva roky a malé pohoštění potěšilo všechny návštěvníky.

 

Foto zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.