Víkend mladých hasičů 2. – 4. 9. 2022

02.10.2022 12:28

Ve dnech 2. – 4. září 2022 proběhl již druhý „Víkend mladých hasičů“. Páteční odpoledne trávili mladí hasiči na místním hřišti. Prohlédli si zásahová vozidla a další techniku, vyzkoušeli si výstroj a nechyběla oblíbená exkurze na střechu cisterny. Po žebříku vylezli i ti nejmenší. Následoval krátký trénink požárního sportu (kladina a překážky). Ještě před setměním si všichni pochutnali na táborákové večeři, protože špekáčky byly i letos pěkně opečené. Před společným spaním v horním patře hasičky si pustili pohádku na dobrou noc.

Ráno po snídani přejeli velcí i malí hasiči na ekofarmu Jalový dvůr. Postupně se svezli na koních a využili trampolínu a další hrací prvky na hřišti. Po obědě následovala prohlídka farmy, zejména zvířat, která zde žijí. Průvodkyně přidala zajímavosti z života každého tvora, takže si všichni odnesli nějakou zajímavou informaci. Před odjezdem si zájemci vyjeli na krátkou projížďku kočárem. Na zpáteční cestě si udělali zastávku v cukrárně v Křenovicích. Poté přešli na hřiště, kde probíhala soutěž ve vaření gulášů. Někteří sice guláš ochutnali, ale mnohem více je lákal kolotoč, průlezky a jiné atrakce. Společně povečeřeli oblíbené špagety na hasičce a u večerního filmu již odpočívali po náročném dni.

Nedělní dopoledne propršelo, takže nedošlo na plánovanou návštěvu dětského dopravního hřiště v Těšanech. Náhradní program byl zvolen velmi dobře. Dětské hřiště Vlnka ve Slavkově nebylo obsazeno, takže se mladí hasiči vyřádili na skluzavkách, v kuličkách a dalších zábavných koutech. Společný oběd na hasičce ukončil vydařený víkend.

 

Foto zde.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.