Tábor mladých hasičů 2014

18.09.2014 19:27

V sobotu 26. července jsme vyrazili společně s hasiči ze Zastávky a Přísnotic na letní tábor mladých hasičů do rekreačního střediska u Jezu Krkavec v Jižních Čechách (kousek od Veselí nad Lužnicí). První den jsme se rozdělili do čtyř oddílů, vybalili si věci, povlékli postýlky (což byl pro někoho byl velký problém), prošli se po okolí, přebrodili řeku a začali hrát celotáborovou hru.

Druhý den jsme ráno začali rozcvičkou, aby tělíčka byla připravená na náročný den. Dopoledne jsme si dali pár soutěží o body do celotáborové hry, zastříleli jsme si ze vzduchovky a počkali, až za námi přijede poslední účastník tábora, kterým byla Terezka Košuličová. Jakmile se zabydlela, hned jsme vyrazili na kolech na stezku kolem Veselských pískoven. Celkem jsme tento den ujeli 14, 5 kilometru, což je jistě velice slušný výsledek. Sice jsme nenajezdili tolik, co ostatní cyklisté tady, nicméně jedno prvenství nám tady nesebral nikdo - naše kolona čítala 52 cyklistů, a to už je nějaká tlupa lidí. A občas jsme zastavovali i dopravu…

Pondělí jsme zahájili tradiční rozcvičkou. Po snídani jsme celé dopoledne malovali trička. Kluci chystali lanovku přes řeku. Po obědě jsme vyrazili na náš druhý výlet na kolech. Tentokrát jsme zamířili do státní přírodní rezervace Borkovická blata. Výlet se nám vydařil a najeli jsme 32 kilometrů. Všichni jsme se v pořádku vrátili zpět do tábora a pokračovali jsme v kolektivním soutěžení. Pondělní den patřil soutěžím spíše pro umělce. Bylo to samé recitování a zpěv, a to vše z vlastní tvorby.

V úterý jsme zůstali v táboře a hráli hry a tak trošku odpočívali. Vyvrcholením byla jízda na lanovce přes řeku, kterou jsme pro děti nachystali.

Ve středu jsme si udělali výlet na kolech do Třeboně. Počasí nám přálo, a tak se nám jelo na kolech krásně. Celkem jsme najeli 51 kilometrů, takže jsme našlapali přes 100 kilometrů, a to bez problémů. Ujeli to všichni, v pohodě a ve zdraví jsme se vrátili do základního tábora a zahráli si míčové hry.

Ve čtvrtek dopoledne se tábor unášel hudbou, zumbou, cvičením, kankánem, mašinkou a vystoupením karaoke :-) Netancovali jen táborníci, ale naše písně zlákaly i některé obyvatele rekreačního střediska.

Páteční den jsme strávili hraním her, odpočinkem a vařili jsme také v kotlíku. Večer jsme zakončili tábor diskotékou a společně jsme si zazpívali u karaoke. Tábor se vydařil a doufejme, že příští rok se na něm zase všichni sejdeme.

 

Foto zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.