Soutěž „O pohár prezidia MHJ“ – 3. 6. 2017

12.06.2017 19:06

V sobotu 3. června 2017 proběhl 1. ročník soutěže v disciplínách TFA s názvem „O pohár prezídia MHJ“, který se konal na brněnském výstavišti mezi pavilony G1 a G2. Tento závod byl zařazen do programu veletrhu PYROS a stal se rovněž součástí akce „Záchranáři dětem“.

 

Na startovní čáru se postavilo celkem 65 závodníků v těchto kategoriích: muži do 35 let, muži nad 35 let, ženy a dorost. Zastoupeni byli jak profesionální, tak dobrovolní hasiči. Někteří přijeli až ze sousedního Slovenska.

 

Trať, která byla připravena na prostranství mezi pavilony, končila výstupem do skleněné věže. Ženy a dorost stoupali do nižších pater, muži z obou kategorií svůj závod končili až v nejvyšším patře.

 

Celý den panovalo extrémně horké počasí. Již překážky na ploše byly pro soutěžící v kompletním zásahovém obleku náročné. To však nebylo nic proti závěrečnému výstupu do rozehřáté věže, proto na soutěžící dohlížel lékař.

 

Disciplíny TFA jsou vždy výzvou i pro místní hasiče. Za Hrušky soutěžili:

 

  • Martin Mixa, David Mixa (muži do 35 let)
  • Jan Kauf (muži nad 35 let)
  • Filip Langer (dorost).

 

Již samotné dokončení závodu bez zdravotní újmy je obrovským úspěchem. Proto všem patří velké poděkování za odvahu absolvovat tento závod, který prověří nejen fyzickou, ale také psychickou připravenost hasičů.

 

Foto zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.