Pomoc rodině ze zaplavené oblasti

18.08.2009 15:50

Dobrovolní hasiči z Hrušek se rozhodli, že poskytnou materiální pomoc některé z rodin postižených povodní. Starosta obce Bernartice-Bukovina doporučil rodinu Škorecovu s tělesně postiženým synem na vozíku, která přišla o veškeré vybavení a zařízení domu.

Hasiči se také obrátili na občany Hrušek s tím, zda se chtějí připojit a podpořit tuto konkrétní rodinu. Celkem byla shromážděna částka 38 931,- Kč. Za tuto hotovost bylo nakoupeno: postele, matrace, jídelní stůl a židle, nabíjecí baterie, hustilka, sporák, pračka, chladnička, polštáře a přikrývky, kastrol a prodlužovací šňůra.

Místní hasiči a někteří další obyvatelé nebo podnikatelé předali přímo materiální dary: povlečení, příbory, mrazák, ručníky, utěrky, rychlovarnou konvici, mikrovlnku, vybavení do kuchyně (skleničky, talíře, hrníčky, pánev, naběračky), pracovní oděvy, hrábě, kosy, kbelík, smetáky, sekyrky a potraviny s dlouhou trvanlivostí (konzervy, polévky, trvanlivé salámy těstoviny, hygienické potřeby).

Tato materiální pomoc v celkové hodnotě cca 50 000,- Kč byla rodině předána v neděli dne 5. 7. 2009 přímo v jejich domě.

Všem, kteří poskytli dary nebo finanční pomoc, moc děkujeme.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.