Ostatky - 25. 2. 2017

27.02.2017 19:24

Ostatková sobota letos připadla na poslední únorový víkend. Do průvodu obcí vyrazilo více než 70 krásných masek, takže došlo k překonání rekordu počtu účastníků z minulého roku. Kapela Dambořanka se také ustrojila a hasiči i příznivci hasičů obešli celou vesnici. I v letošním roce připravily hospodyňky pro masky občerstvení, které přišlo k chuti. Sladké koblížky a jiné dobroty nemlsaly jen děti, ale pochutnali si i dospělí.

 

Večerní zábava se také vydařila. Kapela Dambořanka, tentokráte v oblečení „Black and White“ roztančila všechny v sále. Připraveny byly taneční vstupy mladých hasičů, které publikum ocenilo bouřlivým potleskem. Nechybělo každoroční překvapení. Letos vystoupila dívčí skupina Lasturky z Litavy, která předvedla složité taneční kreace ve vodě i na suchu. Před půlnocí vstoupil do sálu průvod s basou. Vdovy a plačky lkaly a smích ostatních byl chvílemi dokonce silnější. Následovalo vzpomínání na události minulého roku, které bylo vtipně zveršováno. Basa byla poté opět pochována.

 

Tradiční ostatky se staly již nemyslitelnou součástí kulturního dění v naší obcí. Děkujeme všem, kteří přišli do průvodu v maskách a také těm, kteří se dobře pobavili na večerní zábavě. 

 

Foto zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.