OSTATKY 2023

28.03.2023 17:31

Termín Ostatků připadl v letošním roce na datum 18. února. Po dvouleté pauze proběhly v obvyklé podobě, včetně večerní zábavy.

Hned po deváté hodině se před hasičkou řadily masky. Bylo pro ně připraveno drobné občerstvení, kterým se posilnily před začátkem průvodu. Mladí hasiči a jejich vedoucí vyzdobili vůz a nic nebránilo tomu, aby se průvod v čele s medvědem vydal obcí po obvyklé trase. První novinkou byla změna hudby. Osvědčené místní duo „Lojza a Lojza“ se postaralo o hudební doprovod. Masek bylo letos sice o něco méně, jejich počet se však stejně přiblížil k šedesátce. Hrušecké hospodyňky ani letos nezklamaly a pro malé i dospělé připravily tradiční pohoštění. Guláš podávaný v horním patře hasičky ukončil dopolední část a chutnal po dopolední konzumaci sladkých koblížků nebo vdolků skvěle.

Na večerní ostatkové zábavě hrála kapela MAGIC MELODY. Nechyběly krátké kulturní vstupy. Mladé hasičky využily příležitost a představily svá taneční vystoupení, která si připravují na soutěž Firedance. Pod vedením Ivy Procházkové tančil pár Lucka a Kája, poté to byla Nikča a Verča. O kulturní překvapení se postaraly hrušecké ženy. Přestože se v současné době vše zvyšuje a roste, jejich zmenšení na temperamentní „pidiženy“ pobavilo všechny v sále. Před půlnocí všichni vzpomenuli na události minulého roku a basa byla pochována.

 

Foto zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.