Ostatky 2009

18.08.2009 15:42

Ostatky se konávaly v Hruškách pravidelně každým rokem. Po určitou dobu byla sice tato tradice krátce přerušena , ale v nedávné době došlo k jejímu obnovení.

Letošní rok byl již v pořadí třetím, kdy se podařilo hasičům zorganizovat v Hruškách tradiční Ostatky. V průvodu šla celá řada masek, do kterých se oblékli dospělí i děti. Nechyběl zde medvěd, kterého letos dokonce doprovázela medvědice. Z dalších maškar tam byla například opice, dále vlk, černoška, řezníci, lékař, zdravotní sestřička a pacient, mnich, vojáci a duchové, malý čertík a samozřejmě hasiči. Součástí průvodu byl jako vždy vůz a koně. Na voze bylo připraveno občerstvení (čaj pro děti a svařáček pro odrostlé věkem). Do kroku nám hrála kapela Dambořanka, která se nám osvědčila v loňském roce, a proto jsme ji pozvali na Ostatky i letos.

Po dvou letech, kdy nás vždy provázel déšť, se nám dokonce vydařilo i počasí. V mrazivém sobotním dopoledni svítilo sluníčko, a tím ještě více vylepšilo dobrou náladu všech účastníků ostatkového průvodu.

 

Foto zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.