Ostatky 2008

18.08.2009 15:28

V sobotu dne 2. února 2008 jsme uspořádali tradiční ostatky v Hruškách. Sraz všech, kteří byli ochotni si připravit nebo zapůjčit ostatkové kostýmy, byl v 8:30 v prostorách společenské místnosti hasičky.

Do průvodu vyrazila celá řada krásných tradičních i netradičních masek. V jeho čele kráčel jako každoročně medvěd. Průvodem šla opice, kat i mnich, astronaut a šašek, pirátka, bába s dítětem i bába s koštětem, lupič, Sandokan a Mariana, hasiči a jiné masky. Celkem zde bylo asi 20 dospělých a 15 dětí. Do kroku i k tanci hrála kapela Dambořanka v počtu 12 muzikantů. Součástí průvodu byl také kočár, v němž byly připraveny teplé nápoje pro děti i dospělé.

Během průvodu se však bohužel pokazilo počasí. Odměnou za výdrž masek v deštivém počasí byly koblížky, sladkosti a jiné občerstvení nabízené v domech. Na závěr byl připraven společný oběd – tradiční ostatkový guláš na hasičce. Poté následovalo společné posezení s kapelou.

Ostatkový průvod se setkal s kladným hodnocením. Důkazem toho byl zájem občanů Hrušek o udržení této tradice. Mnozí si pro masky již předem připravili pohoštění a na činnost hasičů věnovali drobný příspěvek.

Děkujeme tímto všem, kteří nám přispěli na činnost a také maskám za hojnou účast v průvodu.

 

Foto z akce zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.