Ostatky 2. 3. 2019

03.03.2019 12:34

Letošní ostatková sobota připadla na 2. března. Po deváté hodině se postupně scházeli hasiči i nehasiči v tradičních i netradičních maskách. Zpočátku to vypadalo, že počet účastníků průvodu bude nižší, než byl v minulých letech. V průběhu dopoledne se však přidali další příznivci, takže při pravidelném „sčítání masek“ jsme se dostali k číslu 69.

Průvod masek i letos doprovázela kapela Dambořanka. Hrušecké hospodyňky připravily výborné občerstvení pro malé i dospělé, proto nikdo neodolal a každý ochutnal koblihy, vdolky, chlebíčky a jiné dobroty. Po ukončení průvodu obcí si všichni pochutnali na gulášku, který se podával v horním patře hasičky ve společenské místnosti. Chvíli se i tančilo, ale potom každý spěchal domů, aby si odpočinul a nabral síly na večerní zábavu.

Večer za námi přijela opět Dambořanka, jejíž členové si každoročně připraví zajímavé kostýmy. Letos jsme s napětím očekávali, v jakém stylu budou ustrojeni. Naše představy byly překonány originalitou a odvážností. Všichni členové kapely, včetně zpěváků a zpěvaček, si oblékli noční úbory. Pyžamka, noční košilky, bačkůrky, pantoflíčky a dokonce spací čepičky byly úžasné. V průběhu zábavy vystoupili mladí hasiči, kteří předvedli ukázky tanečních vystoupení na soutěž Firedance. Jejich malá premiéra sklidila v přeplněném sále bouřlivý potlesk. Následovalo kulturní překvapení, které si letos připravily hasičky. Předvedly nám, v jaké formě budou cca za 50 let a jak zvládnou taneční figury i o berlích. Před půlnocí vešel do sálu průvod s basou. Společně jsme zavzpomínali na události v loňském roce, kterých nebylo zrovna málo. Dambořanka hrála – jako vždy – až do rána.

 

Foto z akce zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.