Ostatky 10. 2. 2018

20.02.2018 17:35

Letošní Ostatky se konaly velmi brzy. Termín totiž připadl již na sobotu 10. února. Masky se shromáždily před hasičkou masky kolem deváté hodiny. Průvod obcí vyrazil podle plánu a v jeho průběhu se postupně připojili další účastníci. Při pravidelném „sčítání“ masek jsme se letos zastavili na čísle 74. K tomu ještě nutno přičíst dva vozy, kočár a šest párů nikoliv bílých koní. Nechyběla kapela Dambořanka, která byla vlastně také ustrojena - letos jako hokejový tým. Originalita masek byla na vysoké úrovni.

Chladné počasí nezkazilo náladu nikomu. Ta byla totiž průběžně posilována občerstvením, které připravily hrušecké hospodyňky. Koblihy a klobásky byly vynikající a něco na zahřátí přišlo také vhod. Pokud ani to nepomohlo, masky se zahřívaly v kole při tanci. Po skončení průvodu si všichni pochutnali na gulášku.

Večerní zábava se nesla v jižním duchu. Kapela měla letní oblečení a i ostatní kulturní vstupy byly zaměřené podobně. Teplota v přeplněném sále byla skoro jako o prázdninách. Mladí hasiči (vlastně převážně hasičky) předvedli letní tanec na známou písničku Sofia. Byla to malá ochutnávka toho, co připravují na Firedance. Krátce poté vystoupil místní baletní soubor, který si připravil své nevšední vystoupení v odvážných kostýmech.

Těsně před půlnocí vešel do sálu smuteční průvod s basou. Byly připomenuty všechny důležité okamžiky ze života obce v loňském roce. Veselí a tančení pokračovalo až do ranních hodin.

 

Foto z akce zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.