Mistrovství republiky ČR v požárním sportu 10. 9. 2016

11.09.2016 17:39

Mistrovství ČR v požárním sportu MHJ a ČHJ uspořádalo v letošním roce Prezidium MHJ v Přerově. Do sportovního areálu TJ Spartak se sjela ta nejlepší družstva z postupových soutěží. Možnost účasti na mistrovství mělo 5 družstev mužů a 5 družstev žen z každé hasičské jednoty, ve skutečnosti byl počet o něco menší.

 

Při zahájení pozdravil soutěžící prezident Moravské hasičské jednoty Zdeněk Milan, náměstek prezidenta České hasičské jednoty Vladimír Komínek a za Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje to byl ředitel územního odboru Přerov plk. ing. Miroslav Čoček.

 

Dopolední část byla věnována jednotlivcům, kteří předvedli své výkony na dráze v délce 100 m s překážkami. Za družstvo mohlo soutěžit 6 osob a pokusy byly dva. Po polední přestávce, kterou vyplnil společný oběd v areálové restauraci, začaly štafety. Většina družstev sestavila týmy dva, aby si pojistila ten lepší čas pro započítání do celkového hodnocení. Finále soutěže patřilo jako obvykle požárním útokům s vodou. I v letošním roce bylo připraveno jednotné čerpadlo Tohatsu, které zajistilo stejné podmínky všem.

 

Celkově se v soutěži utkalo 8 družstev mužů a stejný počet družstev žen. První místo získali již potřetí hasiči z Císařova, zlaté medaile si odvezlo družstvo žen Hlinsko „A“.

 

Letos se poprvé zúčastnilo i družstvo hrušeckých žen. První trénování týmu začalo v dubnu letošního roku a v květnu postoupily ženy z okresního kola do kola krajského. I tam se dařilo a další soutěží bylo právě toto mistrovství. Tak rychlý postup se nepodařil žádnému ze začínajících družstev, proto umístění na osmé příčce nebylo vůbec důležité. Šlo především o to si závody na té nejvyšší úrovni vyzkoušet a načerpat zkušenosti do dalších let.

 

V disciplíně jednotlivců soutěžily tyto závodnice: Tereza Košuličová, Sára Kaufová, Petra Korábová, Eva Bubeníčková, Alena Kaufová a Lenka Štěpánková. Podařilo se sestavit i dvě družstva na štafety:

  1. štafeta: Tereza Košuličová, Tereza Pospíšilová, Sára Kaufová a Eva Bubeníčková.
  2. štafeta: Lenka Štěpánková, Jana Kobzinková, Alena Kaufová a Marie Šmídová.

V požárním útoku soutěžila tato „sedmička“:

Jana Kobzinková, Marie Šmídová, Alena Kaufová, Eva Bubeníčková, Tereza Pospíšilová, Sára Kaufová a Tereza Košuličová.

 

Foto zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.