Mistrovství ČR České hasičské jednoty a Moravské hasičské jednoty v požárním sportu - 9. září 2017

12.09.2017 19:28

V loňském roce postoupilo družstvo žen poprvé na Mistrovství ČR v požárním sportu. Letos se postup podařil znovu a hrušecké ženy měly opět možnost soutěžit na nejvyšší úrovni. V letních měsících však bohužel nebylo možné trénovat z důvodu opravy stroje na požární sport a těsně před konáním závodů bylo družstvo žen oslabeno o členky, které na mistrovství nemohly vyjet ze zdravotních nebo pracovních důvodů. Přesto se podařilo složit minimální sestavu v počtu sedm závodnic, která vyrazila do Pardubic. Při tréninku těsně před závodem se zranila jedna členka týmu. Přesto to ženy nevzdaly a jako jediné absolvovaly požární útok pouze v šesti. Navzdory tomuto handicapu skončily v požárním útoku na pátém místě, celkově na místě sedmém.

 

Medaile si sice z mistrovství nepřivezly, ale prokázaly statečnost a odvahu zabojovat i v  oslabení a velké konkurenci. Všechny pokusy v kategorii jednotlivci a štafeta byly navíc platné. Účast na mistrovství byla bezesporu velká zkušenost a postup na něj úspěchem. Ne každý sbor má tuto možnost.

 

Soutěžní družstvo žen: Tereza Košuličová, Sára Kaufová, Petra Korábová, Eva Bubeníčková, Lenka Štěpánková, Sabina Sušilová (Křenovice) a Tereza Mácková (zraněná závodnice).

 

Foto z akce zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.