Memoriál Matěje Štefana 2. 10. 2010

04.10.2010 19:57

V sobotu dne 2. října uspořádal sbor hrušeckých hasičů Memoriál Matěje Štefana. Jednalo se o 1. ročník soutěže hasičské všestrannosti. Soutěž byla naplánována již na 19. června 2010, avšak červnové povodně zasáhly i obec Hrušky. Proto byl termín soutěže zrušen a stanoven nový podzimní termín.

 

30 závodníků (z toho jedna žena) soutěžilo v hasičském víceboji, který je modifikací disciplín TFA. Do Hrušek přijely tyto sbory dobrovolných hasičů: Černovice, Slavkov, Obřany, Bílovice nad Svitavou, Husovice, Babice, Hodonín a Stanovnice. Za místní soutěžili 4 hasiči.

 

Trať v délce 150 m měla travnatý povrch a závodníci postupně překonávali jednotlivé překážky (napojení dvou hadic na PS 12, přenášení 2 košů s hadicemi, průlez oknem, přenášení dvou PHP, vytažení figuríny z auta, odtlačení klády a běh se zavodněnou hadicí do cíle.) Nejlepší celkové časy dosáhli hasiči ze Stanovnice, kteří také zvítězili v kategorii do 30 let. V kategorii nad 30 let to byli soutěžící z Babic, Husovic a Obřan. Vítězové obdrželi poháry z rukou prezidenta Moravské hasičské jednoty.

 

Celý závod provázelo krásné slunečné počasí, zdravá soutěživost hasičů a povzbuzování publika k vynikajícím výkonům.

 

Děkujeme všem závodníkům za účast a hlavně za podporu našeho prvního ročníku!!!

 

Velké poděkování patří i hrušeckým hasičům a příznivcům, kteří se podíleli na průběhu celého závodu - ať už jako soutěžící, pořadatelé nebo se starali o občerstvení ve stáncích.

 

Výsledková listina: I. ročník Memoriálu Matěje Štefana (2010).pdf (42,3 kB)

Foto zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.