Memoriál M. Štefana – 3. 10. 2015

03.10.2015 16:45

Hasičský sbor Hrušky pořádá každoročně soutěž v disciplínách TFA. Letos se jednalo již o 6. ročník tohoto závodu s názvem Memoriál Matěje Štefana. V sobotu 3. října přijelo do Hrušek na prostranství „za humna“ soutěžit 33 závodníků z 15 hasičských sborů. Ze sousedního Slovenka přijel i mladý hasič z obce Lozorno, a proto lze letošní ročník nazvat „mezinárodní“. Memoriál zahájil prezident Moravské hasičské jednoty. Část závodu viděli i hosté z Liptovské Tepličky.

 

Na trati dlouhé 150 m nechyběly tyto disciplíny: napojení hadice na PPS 12 a na rozdělovač, přenesení košů s hadicemi, překonání bariéry, táhnutí figuríny na danou vzdálenost, výstup po žebříku na lešení a vytažení naplněného kanystru, hammer box, průlez osobním vozidlem a překlopení velké pneumatiky.

 

Muži byli rozděleni do dvou kategorií – do 30 let a nad 30 let. V soutěži se utkaly také 3 ženy a vedly si stejně dobře jako muži. Nově se mohli na startovní čáru postavit také mladí hasiči v kategorii dorost. Bylo jich celkem 5 a mezi nimi byla dokonce i jedna odvážná dívka. Trať si také nesoutěžně vyzkoušel i místní zástupce mysliveckého sdružení a vše zvládl velmi dobře. Ceny a poháry předal starosta okresního výboru. Putovní pohár za nejlepší čas si odvezl Martin Gruber z SDH Brno-Královo Pole.

 

Za domácí hasiče soutěžili: Libor Kobzinek, Martin Mixa, David Mixa, Jan Kauf a poprvé za dorost i Filip Langer.

 

Cílem celého závodu byla podpora zdravého soutěžení mezi hasiči, vzájemná výměna zkušeností, navázání přátelství a zejména příjemně strávený den. Přestože zvládnutí všech úkolů na trati bylo náročné, všichni účastníci doběhli do cíle sice vyčerpáni, ale bez zranění a s dobrou náladou, kterou podpořilo i krásné podzimní počasí.

 

Ke stažení:

 

Foto z akce zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.