Hasiči bez ohně - 5. 10. 2019

06.10.2019 16:06

Pod tímto názvem se konal již 2. ročník dětské netradiční soutěže v hasičských disciplínách. Pořadatelem tohoto dětského TFA byl Hasičský sbor Rosice. V deštivém počasí nastoupilo na nádvoří rosického zámku téměř 200 mladých hasičů, kteří soutěžili v kategoriích přípravka, mladší žáci a starší žáci.

Přípravka měla trať připravenou na I. nádvoří, poté vedla příkopem podél zámku, kde byl cíl. V této kategorii poprvé soutěžila Anička Ambrožová a vedla si velice dobře.

Trať mladších žáků také vedla přes I. nádvoří, poté pokračovala přes kryt a v zámecké zahradě je čekalo tlačítko, po jehož zmáčknutí se zastavila časomíra. Za mladší žáky soutěžil Lukášek Vičar a Eva Pohludková, která si jako zkušená závodnice odvezla pohár za 2. místo.

Starší žáci začínali také svůj závod na I. nádvoří, poté pokračovali na II. nádvoří, po mostku do zámecké zahrady, kde byl cíl jejich trasy. Soutěžili: Dominik Cenek, Denisa Halouzková, František Schossmeier, Nikola Blatná a Silvie Pišová. Poháry si sice nepřivezli, ale v silné konkurenci si vedli velmi dobře.

I když skoro celý den pršelo, malí závodníci měli připraveno skvělé zázemí. Ve společenské místnosti zámku bylo teplo, měli připraveno občerstvení a mohli sledovat na velkoplošné obrazovce pohádky než byli vyzváni ke startu. A pokud zrovna nepršelo, vyrazili fandit svým kamarádům podél trati.

 

Foto zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.