Dětský den na Prudké – 23. května 2015

25.05.2015 19:45

Hasičský sbor Hrušky uspořádal ve spolupráci se Základní organizací Odborového svazu železničárů Brno „Dětský den se zvířátky ze ZOO Brno“, který se konal v sobotu 23. května v Rekreačním středisku Prudká. Na akci se podílela také řada dobrovolníků a organizací. S přípravou pomohli a do programu se zapojili členové Hasičského sboru Zastávka, zástupci Krajského ředitelství Policie Jihomoravského kraje, záchranáři, policejní kynologové, myslivci z Hrušek, chovatelé zvířat ze ZOO Brno a tým Jana Prudíka s dílničkami.

 

Po celý den byl pro děti připraven bohatý program. V dopolední části předvedl své mimořádné schopnosti Železný Zekon. Odpoledne se uskutečnila ukázka zásahu složek IZS. V první části vyhledali cvičení psi člověka zavaleného v sutinách a následně mu rychlá záchranná služba poskytla profesionální první pomoc. V druhé ukázce neznámý pachatel zapálil domek. Při útěku byl zadržen policejní jednotkou. Vzápětí přijela dvě hasičská vozidla a požár uhasila. Tyto ukázky s komentářem zajistili hasiči ze Zastávky ve spolupráci s dalšími složkami. Poté byl prostor pro představení zvířátek. Kvůli snadnější přepravě byla zvolena zvířata menší, tj. had, skunk, ježek a fretka. Chovatelé dětem umožnili focení a nechybělo povídání o tom, o jaký druh se jedná, čím se živí apod.

 

Děti plnily také připravené úkoly a disciplíny. Každý dětský účastník obdržel arch, do kterého sbíral razítka za splnění. Byl připraven skok v pytli mezi kužely, shazování plechovek míčkem, chytání ryb, snímání otisků prstů, poznávání lesní zvěře apod. U stanoviště hasičů si děti vyzkoušely výzbroj a výstroj, dále si prohlédly vybavení sanitky, policejní auto a motorku, u nichž se zájemci nechali vyfotit a zajímavá pro ně byla možnost vyzkoušet si policejní sirény a hlášení do megafonu. V rámci dílniček si děti vyrobily vonné soli, mýdla a malovaná trička. Atrakce doplnil skákací hrad a malování na obličej. Zájemci se během celého dne mohli projet na netradičních kolech. Na dětský přijely i děti z Dětského domova Dagmar Brno a z Kociánky.

 

Dětské vstupenky byly slosovatelné a mezi hlavní ceny patřil například nafukovací člun, dres hokejového týmu Kometa, dětské přílby na kolo a další. Celý den moderovala Monika Brindzáková a hudební doprovod zajistila kapela Nota Bene.

 

Foto z akce zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.