Branný závod MHJ - 17. 9. 2016

18.09.2016 17:30

Osmý ročník tohoto závodu se konal již podruhé v Hruškách u Slavkova, a to v sobotu 17. září 2016. Ve čtyřech kategoriích (přípravka, mladší žáci, starší žáci a dorost) soutěžilo celkem 61 týmů z celé Moravy.

 

Na předem připravené trati, která vedla přírodou mimo komunikace, čekalo na mladé hasiče několik disciplín. Své znalosti si prověřili například v otázkách zaměřených na topografii, zdravovědu, požární ochranu, dopravní značky a pravidla silničního provozu, poznávali hasičské nářadí a topografické značky. Nechyběla střelba ze vzduchovky, rozvinutí hadice na cíl, uzlování, hod granátem nebo překonání kladiny. Dále na ně čekala „houpačka“ (úkolem bylo dostat se pomocí lana přes překážku) a oblíbené zatloukání hřebíků. Na trati probíhala také disciplína „Myšilovka“ (podlézání provázků), slalom, bludiště a přenos zraněného pomocí „stoličky“ na vymezené místo.

 

Všechna soutěžní družstva si odvezla diplom za účast v soutěži a sladkou odměnu. Na nejlepší tři týmy čekaly poháry. V kategorii „Přípravka“ prokázaly nejlepší znalosti a výbornou fyzickou kondici děti z Rajhradu, v kategorii „Mladší žáci“ to byly děti z Křenovic. Mladí hasiči z Rokytnice byli nejlepší v kategorii „Starší žáci“ a jako „Dorost“ byl první tým s názvem Syrovice A.

 

Mladí hasiči z Hrušek soutěžili v kategorii „Přípravka“ (3. místo), v kategorii „Mladší žáci“ to byla družstva hned čtyři: Hrušky A, Hrušky B, Hrušky C a Hrušky D. Nechyběl rovněž tým „Starších žáků“.

 

Přípravu a průběh soutěže zajistilo několik desítek pořadatelů, rozhodčích, nechyběla technická četa a obsluha ve stáncích, která se postarala o nasycení hladových závodníků. Počáteční deštivé počasí sice potkalo několik družstev, která na trať vyrazila krátce po zahájení soutěže. Poté se však počasí umoudřilo a ostatní mohli odložit své pláštěnky a užít si závodu v plné míře.

 

Foto z akce zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.