Anketa Dobrovolní hasiči roku 2015 - 9. 12. 2015

10.12.2015 20:49

Vyhlašovatelem a organizátorem této celorepublikové ankety je již od roku 2011 zapsaný spolek Svatý Florián – Dobrovolní hasiči roku. Jejím smyslem a posláním je podpora a propagace činnosti sborů a jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí v České republice, jejich ocenění za vykonávanou službu veřejnosti za posuzované období a motivace k dalšímu zlepšování služeb veřejnosti. Dále podpora prevence požární ochrany v rámci činnosti sborů a jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí. Jde však především o ocenění nezištné a dobrovolné práce hasičů, které přináší nejen společenské, ale také materiální ocenění těm nejlepším. Soutěží však jen ten sbor či jednotka, kteří se přihlásí. Významným prvkem je zapojení veřejnosti, která svým hlasováním vyjádří hasičům poděkování za pomoc, kterou využili, využívají nebo v případě potřeby využívat budou.

 

Anketa má dvě kategorie:

  1. Jednotky, které přihlašují svůj zásah
  2. Sbory, které nominují svoji akci nebo činnost.

 

V letošním roce byla anketa vyhlášena 30. dubna a poprvé se do této soutěže přihlásil i náš hasičský sbor se svou akcí „Dětský den se zvířátky ze ZOO“, který se uskutečnil v rekreačním areálu Prudká na Vysočině. O průběhu dětského dne jsme informovali v jednom z minulých vydání zpravodaje.

 

Na základě rozhodnutí odborné poroty, která zasedala 3. září, jsme postoupili do užšího výběru a další hodnocení a osud měla v rukou veřejnost. Příznivci a přátelé našeho sboru měli možnost nám dát svůj hlas prostřednictvím sms nebo formou hlasování na internetu. Podpora veřejnosti byla natolik velká, že jsme dostali pozvání na slavnostní večer.

 

Slavnostní vyhlášení proběhlo ve středu 9. prosince 2015 od 18:00 hodin v Laser Show Hall v brněnském Boby centru. Společenským večerem provázeli skvělí moderátoři Michal Novotný a Ilona Csáková, která rovněž vystoupila v průběhu večera společně s B-SIDE Bandem a Vojtou Dykem. Náš sbor získal v anketě neuvěřitelných 1 065 hlasů a tento počet nám přinesl 1. místo v kategorii sborů dobrovolných hasičů za oblast jih Moravy. Kromě šeku na 70 000,- Kč jsme získali i krásnou skleněnou přilbu a radiostanici.

 

Toto ocenění vnímáme nejen jako ocenění práce všech místních hasičů, ale také všech příznivců a přátel, kteří nám pomáhají tyto akce zajišťovat. V neposlední řadě jsme rádi, že jsme mohli reprezentovat i naši obec. Proto poděkování patří úplně všem, kteří se více nebo méně zapojili do našich aktivit a hlavně do hlasování. Děkujeme a moc si toho vážíme.

 

A co říci závěrem? Vyhlášení ankety nebylo jen společenské setkání hasičů a jejich vzájemná podpora. Šlo především o ocenění jejich náročné a dobrovolné práce, o jejich motivaci k dalším aktivitám a zejména jejich odhodlání a ochotu poskytnout pomoc a být všude tam, kde je lidé potřebují.

 

Foto z akce zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.