Aktivity místních hasičů – druhé čtvrtletí 2019

02.07.2019 21:11

Druhé čtvrtletí letošního roku bylo u hasičů velmi pestré, neboť se zúčastnili řady akcí. Hned na počátku května si připomenuli svátek patrona hasičů sv. Floriána. Sbor dobrovolných hasičů Hostěrádky-Rešov uspořádal při této příležitosti slavnostní mši svatou za všechny zemřelé i žijící hasiče. Konala se 3. května v kostele v Šaraticích a poté následovalo společné posezení na hasičce v Hostěrádkách. Na toto setkání přijely i další sbory z okolí.

 

Kolegové z Liptovské Tepličky zorganizovali na 5. května 2019 oslavu 95. výročí založení sboru. Skupinka hrušeckých hasičů vyrazila na Slovensko, aby s nimi prožila tento slavnostní den. Nejprve se konala mše svatá v krásném kostele v Liptovské Tepličce. Odpoledne byl připraven bohatý program, zejména ukázky práce policejních psovodů, pyrotechniků, nechyběl zásah hasičů z Popradu nebo udílení pamětních medailí a vyznamenání. Slavnostní atmosféru narušilo pouze počasí. Byla zima a padal déšť se sněhem. Tedy pravé podhorské počasí. Své výročí slavili také hasiči ze Šlapanic. V pátek 31. května 2019 uspořádali výstavu a slavnostní schůzi při příležitostí 130. výročí. I zde nechyběli zástupci z Hrušek.

 

V Těšanech se konala 25. května 2019 v prostorách fotbalového hřiště charitativní akce. Výtěžek byl věnován zapsanému spolku Společnou cestou. Jeho jednatelkou je paní Alena Kosmáková, maminka trojčat (kluci Koláčkovi), pro které jsme také pořádali sbírku v rámci oslav 120. výročí našeho sboru v loňském roce. Podpora této rodiny a dalších podobně postižených je pro hasiče důležitá, proto se do přípravy a průběhu celé akce také zapojili. Během odpoledne bylo připraveno mnoho atrakcí pro děti, na své si přišli i dospělí. Konal se například fotbalový zápas výběru starostů proti Mercedes týmu Petra Švancary.

 

Foto zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.